Δημιουργία περιφερειακών τραπεζών θέλει ο Πέτρος Τατούλης


«Αυτή τη στιγμή είναι απαιτητό να περάσουμε σε αυτό που ολόκληρη η Ευρώπη εδώ και δεκαετίες έχει εφαρμόσει, στην Περιφερειακή Διακυβέρνηση, στη δυνατότητα δηλαδή ενός αυτοδιοικητικού θεσμού να οργανώσει και να υλοποιήσει πολύ σημαντικές αναπτυξιακές πρωτοβουλίες, σύμφωνα με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του κάθε τόπου. Αυτό πρέπει να γίνει κατανοητό από την Κυβέρνηση» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στο ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 989 την Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2017.

Ο Περιφερειάρχης επανέλαβε την εκτίμησή του ότι αυτή τη στιγμή το κεντρικό κράτος έχει την ευθύνη της δημοσιονομικής προσαρμογής και ότι η ευθύνη της ανάπτυξης και των πρωτοβουλιών θα πρέπει να δοθεί στις Περιφέρειες, οι οποίες το σύντομο χρονικό διάστημα των 7 χρόνων απέδειξαν ότι μπορούν να ανταποκριθούν θεσμικά στις απαιτήσεις μιας τέτοιας μεγάλης ευθύνης και μιας πρωτοβουλίας.

«Η δημιουργία περιφερειακής τράπεζας νομίζω ότι είναι το σημαντικότερο ζήτημα.

Αυτή τη στιγμή τα οποιαδήποτε αποτελέσματα που υπάρχουν στην οικονομία της χώρας οφείλονται κυρίως σε δημοσιονομικές προσαρμογές.

Στο επίπεδο του αναπτυξιακού σχεδιασμού και προγραμματισμού η χώρα έχει τεράστια προβλήματα» τόνισε ο κ. Τατούλης και πρόσθεσε ότι το πρόβλημα σήμερα δεν είναι ο τρόπος που αντιμετωπίζουμε τις μνημονιακές υποχρεώσεις της χώρας και την ανάγκη δημοσιονομικής προσαρμογής.

«Το σημαντικότερο είναι ότι αυτή τη στιγμή η χώρα για τα επόμενα τέσσερα χρόνια προκειμένου να μπει σε τροχιά ανάπτυξης και ανταγωνιστικότητας χρειάζεται περίπου 100 δις ευρώ.

Ποιός μπορεί να πει από που θα βρεθούν αυτά τα 100 δις, με ένα χρηματοπιστωτικό σύστημα με τεράστια προβλήματα, το οποίο δεν μπορεί να χρηματοδοτήσει τις αναπτυξιακές ανάγκες του τόπου;

Αυτό λοιπόν είναι το καίριο πολιτικό ζήτημα και διακύβευμα της χώρας».

Αυτή τη στιγμή οι Περιφέρειες χρειάζονται τους δικούς τους χρηματοπιστωτικούς φορείς, σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, τους οποίους θα εμπιστεύονται οι πολίτες προκειμένου να λειτουργεί ως ταμιευτήριο των δικών τους χαρτοφυλακίων.

«Ασφαλώς και κυρίως θα έχουν ως αποστολή την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, τόσο στο επίπεδο της ρευστότητας, όσο και των εγγυήσεων, προκειμένου να μείνει ζωντανή η επιχειρηματικότητα στην οικονομία».

Η χώρα δεν έχει σε προτεραιότητα την ανάγκη επενδύσεων που θα αρχίσουν να αποδίδουν στην οικονομία μετά από αρκετά χρόνια, συνέχισε ο κ. Τατούλης, «κατά τη γνώμη μου προτεραιότητα έχει η ενίσχυση της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας, η οποία με μικρές επενδύσεις μπορεί να έχει γρήγορες αποδόσεις και αυτό χρειάζεται η οικονομία».

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου ανέφερε επίσης ότι η περιφερειακή τράπεζα δεν υπόκειται στον κίνδυνο του κουρέματος των καταθέσεων που μπορεί να συμβεί ανά πάσα στιγμή, σε σχέση με την πορεία της οικονομίας. Αποτελεί λοιπόν ασφάλεια για τις καταθέσεις και έχει ενεργή συμμετοχή στην ανάπτυξη των καταθέσεων.

«Ασφαλώς και λόγω των καλών σχέσεων που έχουμε με πολλές Γερμανικές Περιφέρειες, έχουμε ήδη την αμέριστη συμπαράστασή τους, μας έχουν δώσει την απαιτούμενη τεχνογνωσία, είναι πάντοτε κοντά μας και θα μας βοηθήσουν στη δημιουργία αυτού του φορέα.

Αν δημιουργηθεί η πρώτη περιφερειακή τράπεζα στην Πελοπόννησο να είστε σίγουρος ότι αυτές οι δομές θα αναπτυχθούν σε όλη τη χώρα.

Είμαι απόλυτα πεπεισμένος ότι το μέλλον αυτής της χώρας περνά μέσα από αυτή τη μεγάλη μεταρρύθμιση στο χρηματοπιστωτικό σύστημα” δήλωσε ακόμη ο κ. Τατούλης.

«Δεν πρόκειται ποτέ να εγκριθεί κανένα δάνειο εάν δεν έχει απόλυτη ασφάλεια στο επίπεδο της βιωσιμότητας, περιορίζοντας τα ρίσκα του επιχειρηματία, αναλαμβάνοντας ωστόσο και η ίδια η τράπεζα ρίσκα απέναντι στην έγκριση του οποιουδήποτε δανείου. Θα πρέπει να γίνει αυτή η εξυγίανση, ώστε τα διάφορα golden boys να μην παίζουν τα δικά τους παιχνίδια με τις ιδιοκτησίες των τραπεζών, που ποτέ δεν ανέλαβαν τις ευθύνες τους, παρότι έχουν τη μεγαλύτερη ευθύνη για την εξέλιξη των οικονομικών της χώρας» σημείωσε ακόμη ο Περιφερειάρχης.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει πόρους για τη επόμενη πενταετία για την ενίσχυση της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας περίπου στα 70 εκατομμύρια από τον κωδικό για την επιχειρηματικότητα του ΕΣΠΑ, ανέφερε ακόμη ο κ. Τατούλης και σημείωσε ότι τους πόρους αυτούς «δεν τους εκχωρούμε σε κάποιους άλλους, γιατί γνωρίζουμε πάρα πολύ καλά τη στρατηγική ανάπτυξη των μικρομεσαίων και είμαστε σε πολύ καλή συνεργασία με όλα τα επιμελητήρια, προκειμένου να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα».

«Είναι απαίτηση πλέον το πολιτικό σύστημα να καταλάβει ότι δεν έχει τίποτα άλλο να κάνει, απ' το να συνεννοηθεί, να συναινέσει γιατί η χώρα είναι σε δύσκολο δρόμο.

Τα μικροπολιτικά αποτελέσματα δεν έχουν καμία σημασία στην πορεία του χρόνου» δήλωσε τέλος ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου.

Γίνε ο πρώτος που θα αξιολογήσει!


Προσθήκη στα αγαπημένα

14 Dec 2017


Προωθημενεσ επιχειρησεις περισσότερες καταχωρήσεις

Escape Fashion

Escape Fashion

in ΚΟΣΜΗΜΑΤΑ, ACCESSORIES, ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ, ΕΝΔΥΜΑΤΑ

Fashion προτάσεις σε ρούχα, τσάντες και αξεσουάρ. Επιλέξτε από τις νέες συλλογές ρούχων των κορυφαίων brands On Line, Salt & Peppers jeans, Hype, Chica Loca, Naiba, Y not (ρούχα και τσάντες) και αναδείξτε τον καλύτερό σας εαυτό.

ΣΧΟΛΗ ΟΔΗΓΩΝ ΛΕΠΕΣΙΩΤΗΣ ΝΙΚΟΣ

ΣΧΟΛΗ ΟΔΗΓΩΝ ΛΕΠΕΣΙΩΤΗΣ ΝΙΚΟΣ

in ΣΧΟΛΕΣ ΟΔΗΓΩΝ

ΣΧΟΛΗ ΟΔΗΓΩΝ ,ΔΙΠΛΩΜΑΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ -ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΑΣ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΕΙΣ - ΕΠΕΚΤΑΣΕΙΣ - ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΣΕΙΣ ΚΤΕΟ. ΚΑΡΤΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΑΧΟΓΡΑΦΟΥ. ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ Α/Α1/Β/Γ/Γ+Ε

Δημήτρης Γκρίτζαλης - Πλαστικός Χειρουργός

Δημήτρης Γκρίτζαλης - Πλαστικός Χειρουργός

in ΥΓΕΙΑ - ΟΜΟΡΦΙΑ, ΙΑΤΡΟΙ - ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ

Η πλαστική χειρουργική είναι, πριν απ’ όλα, φιλοσοφία κι όχι μια απλή χειρουργική ειδικότητα. Ασχολούμενος με όλο το φάσμα της Αισθητικής Χειρουργικής, πιστεύω πως η αρμονία και η φυσικότητα είναι οι κυριότεροι παράγοντες που οδηγούν σε ένα όμορφο..

Paty's Handmade

Paty's Handmade

in ΕΙΔΗ ΓΑΜΟΥ - ΒΑΠΤΙΣΗΣ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ, ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ

To κατάστημα Paty's handmade φτιάχνει τις δημιουργίες στο εργαστήρι του καταστήματος με πολλά υλικά όπως εσείς τις έχετε ονειρευτεί! Επίσης μεταμορφώνει τον γάμο σας ή την βάπτιση του παιδιού σας, σαν παραμύθι, με υφάσματα , αντικείμενα και λουλούδια

Προσφατα Αρθρα

Δίχτυα ενός εκατομμυρίου ευρώ θα κρατήσουν τις τσούχτρες μακριά από τον Κορινθιακό

Δίχτυα ενός εκατομμυρίου ευρώ θα κρατήσουν τις τσούχτρες μακριά από τον Κορινθιακό

in ΠΟΛΙΤΙΚΗ, Η ΚΟΡΙΝΘΙΑ ΜΑΣ, ΤΟΠΙΚΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κονδύλι ενός εκατομμυρίου ευρώ εγκρίθηκε από το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης για την προστασία των ακτών από τις πληθυσμιακές εξάρσεις μεδουσών κατά μήκος του Λουτρακίου, του Σχίνου και της Λίμνης Βουλιαγμένης.

Toν Φεβρουάριο του 2020 ο προαστιακός φτάνει στο Λουτράκι

Toν Φεβρουάριο του 2020 ο προαστιακός φτάνει στο Λουτράκι

in ΚΟΙΝΩΝΙΑ, Η ΚΟΡΙΝΘΙΑ ΜΑΣ, ΤΟΠΙΚΑ

Στην τελική ευθεία μπήκε πλέον η υπόθεση της επέκτασης του προαστιακού σιδηροδρόμου στο Λουτράκι.

Ρεκόρ guinness και Θεοφάνεια στο Κιάτο.

Ρεκόρ guinness και Θεοφάνεια στο Κιάτο.

in TOP 10, Η ΚΟΡΙΝΘΙΑ ΜΑΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΟΠΙΚΑ

Ρεκόρ guinness και Θεοφάνεια στο Κιάτο, γιορτινή μέρα η σημερινή μιας και είναι διπλή η χαρά. Από τη μία η βάπτιση του Ιησού και από την άλλη ενά ρεκόρ guinness. Ένα ρεκόρ που αφορά την μεγαλύτερη σε βάρος και εμβαδό βασιλόπιτα στον κόσμο,

Ελληνικό: Στην τελευταία φάση το νομοσχέδιο

Ελληνικό: Στην τελευταία φάση το νομοσχέδιο

in ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αύριο αναμένεται να οριστεί ο εισηγητής και η ημερομηνία συζήτησης, κεκλεισμένων των θυρών.

Περιηγηση ανα κατηγορια περισσότερες κατηγορίες