Βγήκε από την φυλακή μετά από 6 μήνες ο συζυγοκτόνος του Σοφικού!


Νέες εξελίξεις στην υπόθεση δολοφονίας που συγκλόνισε το πανελλήνιο, η οποία έλαβε χώρα στο Σοφικό Κορινθίας, τον Ιούνιο του 2017, καθώς μετά από αίτηση αποφυλάκισης που υπέβαλε ο κατηγορούμενος δια μέσω του συνηγόρου υπερασπίσεώς του αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους. 

Να σημειωθεί ότι κατηγορούμενος έμεινε στην φυλακή μόνο 6 μήνες. 

Πρόκειται για τον 70χρονο Β.Μ., ο οποίος κατηγορείται ότι σκότωσε την σύζυγό του στο Σοφικό Κορινθίας, την έθαψε στον οικογενειακό τους τάφο και κατόπιν δήλωσε την εξαφάνισή της στο Α.Τ. Νέας Ιωνίας.

Μετά από λίγες ημέρες η ΕΛ.ΑΣ. συνέλαβε τον 70χρονο ως φερόμενο δολοφόνο της 69χρονης συζύγου του, εκείνος ομολόγησε και οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κορίνθου, ο οποίος τον παρέπεμψε στον Ανακριτή, όπου μετά την απολογία του κρίθηκε προφυλακιστέος.

Να σημειωθεί ότι ο 70χρονος απολογήθηκε αρχικώς στον κ. Ανακριτή χωρίς δικηγόρο και μετά την προφυλάκισή του απευθύνθηκε στον δικηγόρο-ποινικολόγο, κ. Αθανάσιο Γκίκα, όπου και του ανέθεσε την υπεράσπισή του.

Μετά την απολογία και την προφυλάκιση του υπεβλήθη αίτημα από τον συνήγορο υπερασπίσεώς του για συμπληρωματική απολογία στην οποία δήλωσε ότι αποδέχεται την πράξη αλλά υποστήριξε ότι όταν την τέλεσε ευρισκόταν «εν βρασμώ» μετά από απρόκλητο και έντονο καυγά που είχε με τη συζύγό του.

Μετά το πέρας της κύρια ανάκρισης υπεβλήθη αίτημα αποφυλάκισής από τον συνήγορο υπερασπίσεώς του κ. Αθανάσιο Γκίκα.

Το Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Κορίνθου συνεδρίασε και έκανε δεκτή την αίτηση του και την Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2017 αφέθηκε ελεύθερος από τις φυλακές Ναυπλίου όπου και ήτο προσωρινά κρατούμενος.

Σε δηλώσεις του ο συνήγορος υπερασπίσεως του κ. Αθανάσιος Γκίκας αναφέρει ότι:

«Ο κατηγορούμενος μου ανέθεσε την υπεράσπισή του και μετά από μελέτη της δικογραφίας και προσωπική επαφή που είχα μαζί του, αποδέχτηκα την εντολή. Στην συνέχεια προκειμένου να δοθούν περαιτέρω εξηγήσεις, διευκρινίσεις και αποσαφηνίσεις σχετικώς με τα πραγματικά περιστατικά, ο εντολέας μου υπέβαλλε αίτηση για να απολογηθεί συμπληρωματικά. Πράγματι την 4η Οκτωβρίου 2017, ο εντολέας μου απολογήθηκε ενώπιον του κ. Ανακριτή Κορίνθου, όπου αποδέχθηκε την πράξη του όχι όμως τον νομικό χαρακτηρισμό αυτής, διότι τέλεσε την πράξη όντας σε βρασμό ψυχικής ορμής και όχι σε ήρεμη ψυχική κατάσταση όπως του αποδίδεται με το εις βάρος του σχηματισθέν κατηγορητήριο. Κατόπιν η κύρια ανάκριση περατώθηκε και εν συνεχεία υποβάλλαμε ενώπιον του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Κορίνθου αίτηση για την άρση της προσωρινής του κρατήσεως άλλως για την αντικατάσταση αυτής με περιοριστικούς όρους, διότι όπως προέκυπτε αφενός η προσωρινή του κράτηση δεν ήταν απολύτως αναγκαία, σύμφωνα με όσα ορίζει ο Νόμος, αφετέρου η παραμονή του στην φυλακή θα ήταν ιδιαίτερα επαχθής λαμβανομένης υπόψη της ιδιαίτερα βεβαρυμένης κατάστασης της υγείας του. 

Το Συμβούλιο εξέδωσε βούλευμα και έκρινε βάσιμους και νόμιμους τους ισχυρισμούς του κατηγορουμένου και αντικατέστησε την προσωρινή του κράτηση και ο κατηγορούμενος αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους. 

Τέλος θα ήθελα να προσθέσω, από την προσωπική επαφή που είχα με τον κατηγορούμενο όλο αυτό το διάστημα και μέχρι σήμερα, ότι η πραγματικότητα δεν έχει καμία σχέση με όσα ακούστηκαν από μερίδα των ΜΜΕ, καθώς δεν πρόκειται για κάποιον αδίστακτο, αμετανόητο και κυνικό δολοφόνο, όπως χαρακτηρίστηκε από μερίδα του Τύπου αλλά για έναν άνθρωπο συγκλονισμένο, συντετριμμένο, πλήρως μεταμελημένο, ο οποίος ποτέ στην μέχρι σήμερα πορεία του στην ζωή δεν ανέδειξε παραβατικότητα και ο οποίος τέλεσε την πράξη υπό πολύ συγκεκριμένες  περιστάσεις  που οφείλονταν σε μια μοναδική και σίγουρα ανεπανάληπτη συνεπίδραση συγκεκριμένων παραγόντων. 

Έχει ζητήσει και ζητά ειλικρινά Συγνώμη για την πράξη την οποία τέλεσε και η οποία προκάλεσε ένα τόσο τραγικό αποτέλεσμα».

Το ιστορικό

Συγκλονισμένοι δήλωναν τον Ιούνιου 2017 οι κάτοικοι του Σοφικού Κορινθίας όταν πληροφορήθηκαν το έγκλημα, που φέρεται πως τέλεσε ένας 70χρονος παραθεριστής, ο οποίος σκότωσε την σύζυγό του και την έθαψε στον οικογενειακό τους τάφο στο νεκροταφείο του χωριού.

Ο 70χρονος, κάτοικος Αθηνών, μετά τα όσα συνέβησαν παρουσιάστηκε στο αστυνομικό τμήμα της Ν. Ιωνίας και δήλωσε την εξαφάνιση της συζύγου του μετά από καβγά.

Η αστυνομία ξεκίνησε αμέσως έρευνες για τον εντοπισμό της πλην όμως με αφορμή μια μαρτυρία που έδωσε ο 70χρονος και ανέφερε άλλη ημερομηνία από αυτή που ήδη είχε αναφέρει στους αστυνομικούς σχετικά με την ημέρα της εξαφάνισης, εκείνοι άρχισαν να υποψιάζονται πως ο 70χρονος άντρας κάτι έκρυβε.

Τέλος όταν οι αστυνομικοί μετέβηκαν και τον βρήκαν στην εξοχική κατοικία της οικογένειας στο Σοφικό Κορινθίας, ο ηλικιωμένος ομολόγησε τη δολοφονία της 70χρονης συζύγου του και αποκάλυψε μάλιστα ότι την είχε θάψει.

Στη συνέχεια παρέδωσε στους αστυνομικούς το σφυρί, με το οποίο φέρεται να χτύπησε τη σύζυγό του στο κεφάλι και τους οδήγησε στο Νεκροταφείο Σοφικού, όπου τους υπέδειξε τον οικογενειακό τους τάφο που είχε τοποθετήσει τη σορό της άτυχης γυναίκας όπου και εντοπίστηκε.

Οι άντρες της ΕΛ.ΑΣ τον συνέλαβαν και οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κορίνθου, ο οποίος άσκησε ποινική δίωξη για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και τον παρέπεμψε στον Ανακριτή, όπου μετά την απολογία του κρίθηκε προφυλακιστέος.

Γίνε ο πρώτος που θα αξιολογήσει!


Προσθήκη στα αγαπημένα

09 Dec 2017


Προωθημενεσ επιχειρησεις περισσότερες καταχωρήσεις

MAD Dog muay thai camp

MAD Dog muay thai camp

in ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΑ - ΜΑΧΗΤΙΚΕΣ ΤΕΧΝΕΣ

Το MAD Dog muay thai camp ιδρύθηκε τον Οκτώβριο του 2011 από τον KRU Άννη Δομετίου, υπό την αιγίδα της συκιώνιας οργάνωσης αθλητικής και πολιτιστικής κληρονομιάς για να διδάξει με σεβασμό και αγάπη την παραδοσιακή πολεμική τέχνη της Ταϊλάνδης.

Μάρρας Οίνων & Ποτών Α.Β.Ε.Ε.

Μάρρας Οίνων & Ποτών Α.Β.Ε.Ε.

in ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ - ΒΙΟΤΕΧΝΙΑ

Το οινοποιείο ΜΑΡΡΑΣ βρίσκεται στην καρδιά της αμπελοοινικής περιοχής της βορειοανατολικής Πελοποννήσου συμπεριλαμβανομένης της Νεμέας, ανάμεσα σε δύο θάλασσες, στο Ζευγολατειό Κορινθίας.

Καφεκοπτείο Μούρτης

Καφεκοπτείο Μούρτης

in ΚΑΦΕΚΟΠΤΕΙΑ

Το καφεκοπτείο ΜΟΥΡΤΗΣ από το 1987 γνωρίζει όσο κανείς άλλος την τέχνη του καφέ. Οι μοναδικές ποικιλίες, οι ξεχωριστές γεύσεις, το μεράκι και η βαθιά γνώση των μυστικών του καφέ μεταφέρονται με προσοχή από γενιά σε γενιά και έχουν κάνει το ΚΑΦΕΚΟΠΤΕΙ

Ψήνω & Δίνω Λουτράκι

Ψήνω & Δίνω Λουτράκι

in ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ - ΤΑΒΕΡΝΕΣ, FAST FOOD

Απολαύστε σε ξεχωριστό περιβάλλον τις γεύσεις του Ψήνω & Δίνω! Δίπλα στους Καταρράκτες του Λουτρακίου, ακριβώς πάνω στη μαγευτική παραλία στο Κολωνάκι Λουτρακίου... Καλή διασκέδαση!

Προσφατα Αρθρα

Δίχτυα ενός εκατομμυρίου ευρώ θα κρατήσουν τις τσούχτρες μακριά από τον Κορινθιακό

Δίχτυα ενός εκατομμυρίου ευρώ θα κρατήσουν τις τσούχτρες μακριά από τον Κορινθιακό

in ΠΟΛΙΤΙΚΗ, Η ΚΟΡΙΝΘΙΑ ΜΑΣ, ΤΟΠΙΚΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κονδύλι ενός εκατομμυρίου ευρώ εγκρίθηκε από το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης για την προστασία των ακτών από τις πληθυσμιακές εξάρσεις μεδουσών κατά μήκος του Λουτρακίου, του Σχίνου και της Λίμνης Βουλιαγμένης.

Toν Φεβρουάριο του 2020 ο προαστιακός φτάνει στο Λουτράκι

Toν Φεβρουάριο του 2020 ο προαστιακός φτάνει στο Λουτράκι

in ΚΟΙΝΩΝΙΑ, Η ΚΟΡΙΝΘΙΑ ΜΑΣ, ΤΟΠΙΚΑ

Στην τελική ευθεία μπήκε πλέον η υπόθεση της επέκτασης του προαστιακού σιδηροδρόμου στο Λουτράκι.

Ρεκόρ guinness και Θεοφάνεια στο Κιάτο.

Ρεκόρ guinness και Θεοφάνεια στο Κιάτο.

in TOP 10, Η ΚΟΡΙΝΘΙΑ ΜΑΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΟΠΙΚΑ

Ρεκόρ guinness και Θεοφάνεια στο Κιάτο, γιορτινή μέρα η σημερινή μιας και είναι διπλή η χαρά. Από τη μία η βάπτιση του Ιησού και από την άλλη ενά ρεκόρ guinness. Ένα ρεκόρ που αφορά την μεγαλύτερη σε βάρος και εμβαδό βασιλόπιτα στον κόσμο,

Ελληνικό: Στην τελευταία φάση το νομοσχέδιο

Ελληνικό: Στην τελευταία φάση το νομοσχέδιο

in ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αύριο αναμένεται να οριστεί ο εισηγητής και η ημερομηνία συζήτησης, κεκλεισμένων των θυρών.

Περιηγηση ανα κατηγορια περισσότερες κατηγορίες