«Μετέωρη» η δόση των 5,5 δισ. ευρώ - Οι πλειστηριασμοί α' κατοικίας δίνουν την «λύση»


Η πολύ δύσκολη καθημερινότητα των Ελλήνων πολιτών, πιέζει ασφυκτικά την κυβέρνηση που βλέπει τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας να «πληγώνουν» έντονα το κοινωνικό προφίλ της προς τον λαό.

Και η μικρομεσαία τάξη πληρώνει για ακόμη μια φορά τον βαρύ... λογαριασμό και δη από το νέο έτος, μιας και η κυβέρνηση Τσίπρα έχει δεσμευτεί στους Θεσμούς ότι θα προχωρήσει άμεσα στους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας, ώστε στο Eurogroup στις 22 Ιανουαρίου 2018 να πάρει το «πράσινο φως» για τη δόση των 5,5 δισ.ευρώ. Στη συνέχεια θα αρχίσει η διαδικασία για την ολοκλήρωση της τέταρτης και τελευταίας αξιολόγησης, αλλά μέχρι τότε τα ελληνικά νοικοκυριά θα πρέπει να σφίξουν ακόμη περισσότερο το ζωνάρι.

Πλέον, σύμφωνα με όσα έχουν συμφωνηθεί μεταξύ Θεσμών και κυβέρνησης:

  • Οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί της πρώτης κατοικίας δεν θα διεξάγονται μόνο για οφειλές προς τράπεζες, αλλά και για κάθε ληξιπρόθεσμη οφειλή προς το Δημόσιο άνω των 500 ευρώ. Για τον λόγο αυτό θα έρθει σύντομα νομοσχέδιο στη Βουλή, σύμφωνα με το οποίο θα ευθυγραμμίζεται απόλυτα ο Κώδικας Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων  (ΚΕΔΕ) με τον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας. Έτσι, θα προβλέπει πλειστηριασμούς και για διαφορές μεταξύ ιδιωτών και από 500 ευρώ.
  • Με την έλευση του νέου έτους, τα χρέη προς την Εφορία θα είναι ληξιπρόθεσμα σχεδόν... αμέσως (μετά από λίγες ημέρες) και όχι μετά από δύο εβδομάδες που ισχύει μέχρι το 2017. Ετσι, αν υπάρξει καθυστέρηση πληρωμής και δεν δοθεί παράταση, το ΥΠΟΙΚ θα στέλνει ειδοποίηση για την πρόθεση της να προχωρήσει σε αναγκαστική είσπραξη. Εν συνεχεία θα ενημερώνεται το δικαστικό τμήμα και θα μετρά αντίστροφα ο χρόνος...

Αυτό που πρέπει να κάνει κάθε φορολογούμενος για να προστατευτεί στο μέγιστο δυνατό βαθμό, είναι η ρύθμιση της οφειλής πριν λήξει η προθεσμία πληρωμής της. Η αίτηση θα μπορεί να γίνεται και ηλεκτρονικά, καθώς 4,2 εκατομμύρια φορολογούμενοι έχουν ήδη ανοικτούς λογαριασμούς, ενώ σε πάνω από 1 εκατομμύριο έχουν επιβληθεί κατασχέσεις και την σειρά τους περιμένουν και άλλοι 1,7 εκατομμύρια οφειλέτες.

Γίνε ο πρώτος που θα αξιολογήσει!


Προσθήκη στα αγαπημένα

16 Dec 2017


Προωθημενεσ επιχειρησεις περισσότερες καταχωρήσεις

Escape Fashion

Escape Fashion

in ΚΟΣΜΗΜΑΤΑ, ACCESSORIES, ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ, ΕΝΔΥΜΑΤΑ

Fashion προτάσεις σε ρούχα, τσάντες και αξεσουάρ. Επιλέξτε από τις νέες συλλογές ρούχων των κορυφαίων brands On Line, Salt & Peppers jeans, Hype, Chica Loca, Naiba, Y not (ρούχα και τσάντες) και αναδείξτε τον καλύτερό σας εαυτό.

ΘΕΟΦΡΑΣΤΟΣ ΥΓΡΑ ΟΡΓΑΝΙΚΑ ΛΙΠΑΣΜΑΤΑ

ΘΕΟΦΡΑΣΤΟΣ ΥΓΡΑ ΟΡΓΑΝΙΚΑ ΛΙΠΑΣΜΑΤΑ

in ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ - ΒΙΟΤΕΧΝΙΑ

Τα υγρά οργανικά λιπάσματα ΘΕΟΦΡΑΣΤΟΣ παρασκευάζονται από φυσικές βρώσιμες πρώτες ύλες σακχάρων, βιταμινών, αμινοξέων και μακρο-μικροστοιχείων, δίνοντας τη δυνατότητα στα φυτά να έχουν τη μέγιστη απόδοση.

ΚΞΓ Νάντια Παναγιωτοπούλου

ΚΞΓ Νάντια Παναγιωτοπούλου

in ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ

Το Κ.Ξ.Γ. Νάντια Παναγιωτοπούλου είναι συνυφασμένο με την ποιότητα στη διδασκαλία της αγγλικής γλώσσας.

ΣΧΟΛΗ ΟΔΗΓΩΝ ΛΕΠΕΣΙΩΤΗΣ ΝΙΚΟΣ

ΣΧΟΛΗ ΟΔΗΓΩΝ ΛΕΠΕΣΙΩΤΗΣ ΝΙΚΟΣ

in ΣΧΟΛΕΣ ΟΔΗΓΩΝ

ΣΧΟΛΗ ΟΔΗΓΩΝ ,ΔΙΠΛΩΜΑΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ -ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΑΣ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΕΙΣ - ΕΠΕΚΤΑΣΕΙΣ - ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΣΕΙΣ ΚΤΕΟ. ΚΑΡΤΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΑΧΟΓΡΑΦΟΥ. ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ Α/Α1/Β/Γ/Γ+Ε

Προσφατα Αρθρα

Δίχτυα ενός εκατομμυρίου ευρώ θα κρατήσουν τις τσούχτρες μακριά από τον Κορινθιακό

Δίχτυα ενός εκατομμυρίου ευρώ θα κρατήσουν τις τσούχτρες μακριά από τον Κορινθιακό

in ΠΟΛΙΤΙΚΗ, Η ΚΟΡΙΝΘΙΑ ΜΑΣ, ΤΟΠΙΚΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κονδύλι ενός εκατομμυρίου ευρώ εγκρίθηκε από το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης για την προστασία των ακτών από τις πληθυσμιακές εξάρσεις μεδουσών κατά μήκος του Λουτρακίου, του Σχίνου και της Λίμνης Βουλιαγμένης.

Toν Φεβρουάριο του 2020 ο προαστιακός φτάνει στο Λουτράκι

Toν Φεβρουάριο του 2020 ο προαστιακός φτάνει στο Λουτράκι

in ΚΟΙΝΩΝΙΑ, Η ΚΟΡΙΝΘΙΑ ΜΑΣ, ΤΟΠΙΚΑ

Στην τελική ευθεία μπήκε πλέον η υπόθεση της επέκτασης του προαστιακού σιδηροδρόμου στο Λουτράκι.

Ρεκόρ guinness και Θεοφάνεια στο Κιάτο.

Ρεκόρ guinness και Θεοφάνεια στο Κιάτο.

in TOP 10, Η ΚΟΡΙΝΘΙΑ ΜΑΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΟΠΙΚΑ

Ρεκόρ guinness και Θεοφάνεια στο Κιάτο, γιορτινή μέρα η σημερινή μιας και είναι διπλή η χαρά. Από τη μία η βάπτιση του Ιησού και από την άλλη ενά ρεκόρ guinness. Ένα ρεκόρ που αφορά την μεγαλύτερη σε βάρος και εμβαδό βασιλόπιτα στον κόσμο,

Ελληνικό: Στην τελευταία φάση το νομοσχέδιο

Ελληνικό: Στην τελευταία φάση το νομοσχέδιο

in ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αύριο αναμένεται να οριστεί ο εισηγητής και η ημερομηνία συζήτησης, κεκλεισμένων των θυρών.

Περιηγηση ανα κατηγορια περισσότερες κατηγορίες