«Έρχονται» χιλιάδες σημειώματα της Εφορίας για ελέγχους από το 2018


Χιλιάδες σημειώματα με σημειώματα αποτελεσμάτων φορολογικού ελέγχου θα αρχίσει, σύμφωνα με πληροφορίες του Capital.gr, να αποστέλλει η φορολογική διοίκηση τις επόμενες εβδομάδες. 

Πρόκειται για τα σημειώματα από κάθε ελεγκτική υπηρεσία και κέντρο της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων τα οποία πρόκειται να αποσταλούν στους ελεγχόμενους στο πλαίσιο μετά το "ξεπάγωμα" της σχετικής διαδικασίας.

Πιο συγκεκριμένα, οι διατάξεις για τη ρύθμιση εθελοντικής αποκάλυψης κεφαλαίων προέβλεπαν ότι όσο βρισκόταν σε ισχύ η ρύθμιση οι φορολογούμενοι θα μπορούσαν να υποβάλλουν τροποποιητικές φορολογικές δηλώσεις προκειμένου να υπαχθούν στη ρύθμιση. 

Μάλιστα η δυνατότητα αυτή δινόταν και στις περιπτώσεις που είχε κοινοποιηθεί στον φορολογούμενο προσωρινό διορθωτικό σημείωμα φόρου. Αποτέλεσμα των παραπάνω ήταν ουσιαστικά οι ελεγκτικές υπηρεσίες να έχουν περιορίσει δραστικά την έκδοση σημειωμάτων ελέγχου μέχρι να εκπνεύσει η προθεσμία της ρύθμισης για την εθελοντική αποκάλυψη κεφαλαίων. Η προθεσμία έληξε στις 15 Νοεμβρίου και πλέον οι ελεγκτικές υπηρεσίες έχουν "απελευθερωθεί” για την έκδοση των σχετικών σημειωμάτων.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι τα σημειώματα που θα αποσταλούν στους ελεγχόμενους είναι χιλιάδες και αφορούν από υποθέσεις Φόρου Προστιθέμενης Αξίας μέχρι και "αδικαιολόγητη προσαύξηση περιουσίας” κατόπιν ολοκλήρωσης του φορολογικού ελέγχου με το άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών και άλλων πηγών πληροφόρησης των φορολογικών αρχών.

Καλά πληροφορημένες πηγές κάνουν λόγο για προβλήματα που ενδεχομένως να προκύψουν στη φορολογική διοίκηση από την μαζική έκδοση των σημειωμάτων φορολογικού ελέγχου. Όπως λένε οι ίδιες πηγές οι περισσότερες από αυτές τις υποθέσεις αναμένεται να καταλήξουν στη Διεύθυνση Επίλυσης Διαφορών της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων η οποία θα κληθεί μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα να αποφανθεί επ' αυτών. Κάτι τέτοιο, όπως λένε οι ίδιες πηγές, είναι πρακτικά αδύνατο με αποτέλεσμα να οδηγηθούν σε σιωπηρή απόρριψη καθώς η νομοθεσία ορίζει ότι όταν η Διεύθυνση Επίλυσης Διαφορών δεν αποφανθεί εντός 30 ημερών, τότε θεωρείται ότι σιωπηρώς η προσφυγή έχει απορριφθεί.

Γίνε ο πρώτος που θα αξιολογήσει!


Προσθήκη στα αγαπημένα

21 Dec 2017


Προωθημενεσ επιχειρησεις περισσότερες καταχωρήσεις

La Pande Hair & Cosmetic Shops

La Pande Hair & Cosmetic Shops

in ΑΙΣΘΗΤΙΚΟΙ - ΚΕΝΤΡΑ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ, ACCESSORIES, ΜΑΝΙΚΙΟΥΡ - ΠΕΝΤΙΚΙΟΥΡ

Ομορφιά αισθητική και προσωπική φροντίδα.Τα πάντα σε βαφές καλλυντικά μανό σαμπουάν μολύβια και πολλά άλλα..

Hashtag

Hashtag

in CAFE - CLUBS

house on the beach all day restaurant

Κομμωτήριο Αγγελική

Κομμωτήριο Αγγελική

in ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΑ - ΚΟΥΡΕΙΑ - ΜΠΑΡΜΠΕΡΙΚΑ

Τα πιο in, τα πιο τρέντυ και τα πιο μοδάτα χτενίσματα. Νυφικά αλλά και γαμπριάτικα. Γυναικεία, ανδρικά και παιδικά.

Φανοποιία - βαφές Γιακουβάκης

Φανοποιία - βαφές Γιακουβάκης

in ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΑ, ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ - ΦΑΝΟΠΟΙΕΙΑ

Διαθέτουμε καλίμπρα επιδαπέδια και φούρνο βαφής για την καλύτερη και πιο αποτελεσματική επισκευή και βαφή του αυτοκινήτου σας. Κόλληση πλαστικών-ξεθάμπωμα φαναριών-γυάλισμα,-κέρωμα,-πλαστικοποίηση-επισκευή και αντικατάσταση γρύλων παράθυρων

Προσφατα Αρθρα

Δίχτυα ενός εκατομμυρίου ευρώ θα κρατήσουν τις τσούχτρες μακριά από τον Κορινθιακό

Δίχτυα ενός εκατομμυρίου ευρώ θα κρατήσουν τις τσούχτρες μακριά από τον Κορινθιακό

in ΠΟΛΙΤΙΚΗ, Η ΚΟΡΙΝΘΙΑ ΜΑΣ, ΤΟΠΙΚΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κονδύλι ενός εκατομμυρίου ευρώ εγκρίθηκε από το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης για την προστασία των ακτών από τις πληθυσμιακές εξάρσεις μεδουσών κατά μήκος του Λουτρακίου, του Σχίνου και της Λίμνης Βουλιαγμένης.

Toν Φεβρουάριο του 2020 ο προαστιακός φτάνει στο Λουτράκι

Toν Φεβρουάριο του 2020 ο προαστιακός φτάνει στο Λουτράκι

in ΚΟΙΝΩΝΙΑ, Η ΚΟΡΙΝΘΙΑ ΜΑΣ, ΤΟΠΙΚΑ

Στην τελική ευθεία μπήκε πλέον η υπόθεση της επέκτασης του προαστιακού σιδηροδρόμου στο Λουτράκι.

Ρεκόρ guinness και Θεοφάνεια στο Κιάτο.

Ρεκόρ guinness και Θεοφάνεια στο Κιάτο.

in TOP 10, Η ΚΟΡΙΝΘΙΑ ΜΑΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΟΠΙΚΑ

Ρεκόρ guinness και Θεοφάνεια στο Κιάτο, γιορτινή μέρα η σημερινή μιας και είναι διπλή η χαρά. Από τη μία η βάπτιση του Ιησού και από την άλλη ενά ρεκόρ guinness. Ένα ρεκόρ που αφορά την μεγαλύτερη σε βάρος και εμβαδό βασιλόπιτα στον κόσμο,

Προβλήματα στο αφορολόγητο - Τι πρέπει να προσέξουν όσοι πληρώνουν ηλεκτρονικά μέσω e-banking

Προβλήματα στο αφορολόγητο - Τι πρέπει να προσέξουν όσοι πληρώνουν ηλεκτρονικά μέσω e-banking

in ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Το αφορολόγητο θα μείνει μόνο στα… χαρτιά για όσους κάνουν αγορές πληρώνοντας μέσω e-banking αν δεν αλλάξει κάτι άμεσα.

Περιηγηση ανα κατηγορια περισσότερες κατηγορίες