«Έρχονται» χιλιάδες σημειώματα της Εφορίας για ελέγχους από το 2018


Χιλιάδες σημειώματα με σημειώματα αποτελεσμάτων φορολογικού ελέγχου θα αρχίσει, σύμφωνα με πληροφορίες του Capital.gr, να αποστέλλει η φορολογική διοίκηση τις επόμενες εβδομάδες. 

Πρόκειται για τα σημειώματα από κάθε ελεγκτική υπηρεσία και κέντρο της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων τα οποία πρόκειται να αποσταλούν στους ελεγχόμενους στο πλαίσιο μετά το "ξεπάγωμα" της σχετικής διαδικασίας.

Πιο συγκεκριμένα, οι διατάξεις για τη ρύθμιση εθελοντικής αποκάλυψης κεφαλαίων προέβλεπαν ότι όσο βρισκόταν σε ισχύ η ρύθμιση οι φορολογούμενοι θα μπορούσαν να υποβάλλουν τροποποιητικές φορολογικές δηλώσεις προκειμένου να υπαχθούν στη ρύθμιση. 

Μάλιστα η δυνατότητα αυτή δινόταν και στις περιπτώσεις που είχε κοινοποιηθεί στον φορολογούμενο προσωρινό διορθωτικό σημείωμα φόρου. Αποτέλεσμα των παραπάνω ήταν ουσιαστικά οι ελεγκτικές υπηρεσίες να έχουν περιορίσει δραστικά την έκδοση σημειωμάτων ελέγχου μέχρι να εκπνεύσει η προθεσμία της ρύθμισης για την εθελοντική αποκάλυψη κεφαλαίων. Η προθεσμία έληξε στις 15 Νοεμβρίου και πλέον οι ελεγκτικές υπηρεσίες έχουν "απελευθερωθεί” για την έκδοση των σχετικών σημειωμάτων.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι τα σημειώματα που θα αποσταλούν στους ελεγχόμενους είναι χιλιάδες και αφορούν από υποθέσεις Φόρου Προστιθέμενης Αξίας μέχρι και "αδικαιολόγητη προσαύξηση περιουσίας” κατόπιν ολοκλήρωσης του φορολογικού ελέγχου με το άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών και άλλων πηγών πληροφόρησης των φορολογικών αρχών.

Καλά πληροφορημένες πηγές κάνουν λόγο για προβλήματα που ενδεχομένως να προκύψουν στη φορολογική διοίκηση από την μαζική έκδοση των σημειωμάτων φορολογικού ελέγχου. Όπως λένε οι ίδιες πηγές οι περισσότερες από αυτές τις υποθέσεις αναμένεται να καταλήξουν στη Διεύθυνση Επίλυσης Διαφορών της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων η οποία θα κληθεί μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα να αποφανθεί επ' αυτών. Κάτι τέτοιο, όπως λένε οι ίδιες πηγές, είναι πρακτικά αδύνατο με αποτέλεσμα να οδηγηθούν σε σιωπηρή απόρριψη καθώς η νομοθεσία ορίζει ότι όταν η Διεύθυνση Επίλυσης Διαφορών δεν αποφανθεί εντός 30 ημερών, τότε θεωρείται ότι σιωπηρώς η προσφυγή έχει απορριφθεί.

Γίνε ο πρώτος που θα αξιολογήσει!


Προσθήκη στα αγαπημένα

21 Dec 2017


Προωθημενεσ επιχειρησεις περισσότερες καταχωρήσεις

BARBER HOUSE-ALEXANDROS SIMIRIOTIS

BARBER HOUSE-ALEXANDROS SIMIRIOTIS

in ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΑ - ΚΟΥΡΕΙΑ - ΜΠΑΡΜΠΕΡΙΚΑ

Ομορφιά, αισθητική και προσωπική φροντίδα στην περιοχή του Κιάτου.

ΜΟΥΣΤΑΚΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ-ΕΜΠΟΡΙΟ SERVICE ΕΛΑΣΤΙΚΩΝ

ΜΟΥΣΤΑΚΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ-ΕΜΠΟΡΙΟ SERVICE ΕΛΑΣΤΙΚΩΝ

in ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΕΣ

ΕΜΠΟΡΙΟ -SERVISE ΕΛΑΣΤΙΚΩΝ -ΛΙΑΝΙΚΗ ΠΩΛΗΣΗ ΖΑΝΤΩΝ.

ΘΕΟΦΡΑΣΤΟΣ ΥΓΡΑ ΟΡΓΑΝΙΚΑ ΛΙΠΑΣΜΑΤΑ

ΘΕΟΦΡΑΣΤΟΣ ΥΓΡΑ ΟΡΓΑΝΙΚΑ ΛΙΠΑΣΜΑΤΑ

in ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ - ΒΙΟΤΕΧΝΙΑ

Τα υγρά οργανικά λιπάσματα ΘΕΟΦΡΑΣΤΟΣ παρασκευάζονται από φυσικές βρώσιμες πρώτες ύλες σακχάρων, βιταμινών, αμινοξέων και μακρο-μικροστοιχείων, δίνοντας τη δυνατότητα στα φυτά να έχουν τη μέγιστη απόδοση.

ΚΞΓ Νάντια Παναγιωτοπούλου

ΚΞΓ Νάντια Παναγιωτοπούλου

in ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ

Το Κ.Ξ.Γ. Νάντια Παναγιωτοπούλου είναι συνυφασμένο με την ποιότητα στη διδασκαλία της αγγλικής γλώσσας.

Προσφατα Αρθρα

Δίχτυα ενός εκατομμυρίου ευρώ θα κρατήσουν τις τσούχτρες μακριά από τον Κορινθιακό

Δίχτυα ενός εκατομμυρίου ευρώ θα κρατήσουν τις τσούχτρες μακριά από τον Κορινθιακό

in ΠΟΛΙΤΙΚΗ, Η ΚΟΡΙΝΘΙΑ ΜΑΣ, ΤΟΠΙΚΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κονδύλι ενός εκατομμυρίου ευρώ εγκρίθηκε από το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης για την προστασία των ακτών από τις πληθυσμιακές εξάρσεις μεδουσών κατά μήκος του Λουτρακίου, του Σχίνου και της Λίμνης Βουλιαγμένης.

Toν Φεβρουάριο του 2020 ο προαστιακός φτάνει στο Λουτράκι

Toν Φεβρουάριο του 2020 ο προαστιακός φτάνει στο Λουτράκι

in ΚΟΙΝΩΝΙΑ, Η ΚΟΡΙΝΘΙΑ ΜΑΣ, ΤΟΠΙΚΑ

Στην τελική ευθεία μπήκε πλέον η υπόθεση της επέκτασης του προαστιακού σιδηροδρόμου στο Λουτράκι.

Ρεκόρ guinness και Θεοφάνεια στο Κιάτο.

Ρεκόρ guinness και Θεοφάνεια στο Κιάτο.

in TOP 10, Η ΚΟΡΙΝΘΙΑ ΜΑΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΟΠΙΚΑ

Ρεκόρ guinness και Θεοφάνεια στο Κιάτο, γιορτινή μέρα η σημερινή μιας και είναι διπλή η χαρά. Από τη μία η βάπτιση του Ιησού και από την άλλη ενά ρεκόρ guinness. Ένα ρεκόρ που αφορά την μεγαλύτερη σε βάρος και εμβαδό βασιλόπιτα στον κόσμο,

Έρχεται σχέδιο πληρωμής όλων των φόρων φυσικών προσώπων σε 12 δόσεις

Έρχεται σχέδιο πληρωμής όλων των φόρων φυσικών προσώπων σε 12 δόσεις

in ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Θεραπεία στη μάστιγα της συνεχούς αύξησης των ληξιπρόθεσμων οφειλών των φορολογούμενων προς το δημόσιο αναζητά το υπουργείο Οικονομικών.

Περιηγηση ανα κατηγορια περισσότερες κατηγορίες