Advertisement

«Έρχονται» χιλιάδες σημειώματα της Εφορίας για ελέγχους από το 2018


Χιλιάδες σημειώματα με σημειώματα αποτελεσμάτων φορολογικού ελέγχου θα αρχίσει, σύμφωνα με πληροφορίες του Capital.gr, να αποστέλλει η φορολογική διοίκηση τις επόμενες εβδομάδες. 

Πρόκειται για τα σημειώματα από κάθε ελεγκτική υπηρεσία και κέντρο της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων τα οποία πρόκειται να αποσταλούν στους ελεγχόμενους στο πλαίσιο μετά το "ξεπάγωμα" της σχετικής διαδικασίας.

Πιο συγκεκριμένα, οι διατάξεις για τη ρύθμιση εθελοντικής αποκάλυψης κεφαλαίων προέβλεπαν ότι όσο βρισκόταν σε ισχύ η ρύθμιση οι φορολογούμενοι θα μπορούσαν να υποβάλλουν τροποποιητικές φορολογικές δηλώσεις προκειμένου να υπαχθούν στη ρύθμιση. 

Μάλιστα η δυνατότητα αυτή δινόταν και στις περιπτώσεις που είχε κοινοποιηθεί στον φορολογούμενο προσωρινό διορθωτικό σημείωμα φόρου. Αποτέλεσμα των παραπάνω ήταν ουσιαστικά οι ελεγκτικές υπηρεσίες να έχουν περιορίσει δραστικά την έκδοση σημειωμάτων ελέγχου μέχρι να εκπνεύσει η προθεσμία της ρύθμισης για την εθελοντική αποκάλυψη κεφαλαίων. Η προθεσμία έληξε στις 15 Νοεμβρίου και πλέον οι ελεγκτικές υπηρεσίες έχουν "απελευθερωθεί” για την έκδοση των σχετικών σημειωμάτων.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι τα σημειώματα που θα αποσταλούν στους ελεγχόμενους είναι χιλιάδες και αφορούν από υποθέσεις Φόρου Προστιθέμενης Αξίας μέχρι και "αδικαιολόγητη προσαύξηση περιουσίας” κατόπιν ολοκλήρωσης του φορολογικού ελέγχου με το άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών και άλλων πηγών πληροφόρησης των φορολογικών αρχών.

Καλά πληροφορημένες πηγές κάνουν λόγο για προβλήματα που ενδεχομένως να προκύψουν στη φορολογική διοίκηση από την μαζική έκδοση των σημειωμάτων φορολογικού ελέγχου. Όπως λένε οι ίδιες πηγές οι περισσότερες από αυτές τις υποθέσεις αναμένεται να καταλήξουν στη Διεύθυνση Επίλυσης Διαφορών της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων η οποία θα κληθεί μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα να αποφανθεί επ' αυτών. Κάτι τέτοιο, όπως λένε οι ίδιες πηγές, είναι πρακτικά αδύνατο με αποτέλεσμα να οδηγηθούν σε σιωπηρή απόρριψη καθώς η νομοθεσία ορίζει ότι όταν η Διεύθυνση Επίλυσης Διαφορών δεν αποφανθεί εντός 30 ημερών, τότε θεωρείται ότι σιωπηρώς η προσφυγή έχει απορριφθεί.

Γίνε ο πρώτος που θα αξιολογήσει!


Προσθήκη στα αγαπημένα

21 Dec 2017


Προωθημενεσ επιχειρησεις περισσότερες καταχωρήσεις

Ιχθυόεσσα

Ιχθυόεσσα

in ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ, ΤΑΒΕΡΝΕΣ

Ιχθυόεσσα λέγεται και η ψαροταβέρνα που έχει δημιουργήσει ο Χρήστος Μελέτης σ' ένα υπέροχο σημείο στην παραλία, στο Λουτράκι. Με θέα το γαλάζιο της θάλασσας, που ως λόγο ύπαρξης έχει το να μας ταξιδέψει σε γεύσεις, εικόνες, συναισθήματα.

Πασχαλίτσες

Πασχαλίτσες

in ΣΧΟΛΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ, ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΗΛΙΚΙΑΣ 40 ΗΜΕΡΩΝ ΕΩΣ 6 ΕΤΩΝ ΣΕ ΜΟΝΤΕΡΝΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ 1.500τ.μ

Πηγή Art Cafe Lounge Bar

Πηγή Art Cafe Lounge Bar

in CAFE - CLUBS

Πηγή Art Cafe σε μια μοναδικη τοποθεσια στο λουτρακι!

MAD Dog muay thai camp

MAD Dog muay thai camp

in ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΑ - ΜΑΧΗΤΙΚΕΣ ΤΕΧΝΕΣ

Το MAD Dog muay thai camp ιδρύθηκε τον Οκτώβριο του 2011 από τον KRU Άννη Δομετίου, υπό την αιγίδα της συκιώνιας οργάνωσης αθλητικής και πολιτιστικής κληρονομιάς για να διδάξει με σεβασμό και αγάπη την παραδοσιακή πολεμική τέχνη της Ταϊλάνδης.

Προσφατα Αρθρα

Toν Φεβρουάριο του 2020 ο προαστιακός φτάνει στο Λουτράκι

Toν Φεβρουάριο του 2020 ο προαστιακός φτάνει στο Λουτράκι

in ΚΟΙΝΩΝΙΑ, Η ΚΟΡΙΝΘΙΑ ΜΑΣ, ΤΟΠΙΚΑ

Στην τελική ευθεία μπήκε πλέον η υπόθεση της επέκτασης του προαστιακού σιδηροδρόμου στο Λουτράκι.

Ρεκόρ guinness και Θεοφάνεια στο Κιάτο.

Ρεκόρ guinness και Θεοφάνεια στο Κιάτο.

in TOP 10, Η ΚΟΡΙΝΘΙΑ ΜΑΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΟΠΙΚΑ

Ρεκόρ guinness και Θεοφάνεια στο Κιάτο, γιορτινή μέρα η σημερινή μιας και είναι διπλή η χαρά. Από τη μία η βάπτιση του Ιησού και από την άλλη ενά ρεκόρ guinness. Ένα ρεκόρ που αφορά την μεγαλύτερη σε βάρος και εμβαδό βασιλόπιτα στον κόσμο,

Έρχεται σχέδιο πληρωμής όλων των φόρων φυσικών προσώπων σε 12 δόσεις

Έρχεται σχέδιο πληρωμής όλων των φόρων φυσικών προσώπων σε 12 δόσεις

in ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Θεραπεία στη μάστιγα της συνεχούς αύξησης των ληξιπρόθεσμων οφειλών των φορολογούμενων προς το δημόσιο αναζητά το υπουργείο Οικονομικών.

Ελληνικό: Στην τελευταία φάση το νομοσχέδιο

Ελληνικό: Στην τελευταία φάση το νομοσχέδιο

in ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αύριο αναμένεται να οριστεί ο εισηγητής και η ημερομηνία συζήτησης, κεκλεισμένων των θυρών.

Περιηγηση ανα κατηγορια περισσότερες κατηγορίες