Είστε γυναίκα; - Αυτές είναι οι ιδανικές εταιρίες για δουλειά


Η συμπεριφορά απέναντι στις γυναίκες στο εργασιακό περιβάλλον έχει αποτελέσει ένα από τα πιο πολυσυζητημένα θέματα της χρονιάς, και για σημαντικό λόγο.

Οι υποθέσεις σεξουαλικής παρενόχλησης επωνύμων έχουν μονοπωλήσει το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης και των ΜΜΕ, αλλά είναι σημαντικό να διατηρήσουμε την προσοχή μας στον καθημερινό εργασιακό χώρο σε όλο τον πλανήτη.

Χρησιμοποιώντας τις κριτικές εργαζόμενων γυναικών που υποβλήθηκαν φέτος, η επαγγελματική ιστοσελίδα Comparably ανακοίνωσε μια λίστα με τις μεγάλες εταιρείες στις οποίες είναι το πιθανότερο να εργαστούν γυναίκες. Μια εταιρεία χρειαζόταν τουλάχιστον 25 κριτικές για να πιστοποιηθεί ως τέτοιος επαγγελματικός χώρος. Δεν πρόκειται για μια κατάταξη από τη δημοφιλέστερη στη λιγότερο δημοφιλή εταιρεία, οπότε οι επιχειρήσεις που περιλαμβάνονται στη λίστα ακολουθούν αλφαβητική σειρά.

Οι εργαζόμενες επέλεξαν το Pinterest σαν έναν ιδανικό χώρο για εργασία. Η εταιρεία social media, που λειτουργεί ήδη επτά χρόνια, είναι ασυνήθιστα δεκτική στο να προσλάβει γυναίκες ή και ανθρώπους εθνικών μειονοτήτων. Το 2016, το Pinterest αύξησε τον αριθμό των γυναικών που απασχολούνται σε τεχνικές θέσεις στο 26%, από 21% την προηγούμενη χρονιά. Την ίδια περίοδο, άνθρωποι μειονοτήτων αυξήθηκαν στο εργατικό δυναμικό της διαδικτυακής εταιρείας, από το 3% στο 7%. 

Το Pinterest εφαρμόζει την πολιτική που εφαρμόζεται στο National Football League, το "Rooney Rule", όσον αφορά την πρόσληψη του προσωπικού: για μια υψηλόβαθμη θέση απαιτεί τη διενέργεια συνέντευξης με τουλάχιστον έναν άνθρωπο που ανήκει σε εθνική μειονότητα και τουλάχιστον μία γυναίκα. Επίσης, όσο πιο πολύ γίνεται λόγος στην εταιρεία για θέματα ποικιλομορφίας, τόσο περισσότερο παρακινούνται οι εργαζόμενοι να αντιληφθούν την έννοια της ισότητας.

Η Chegg, μια εταιρεία που εδρεύει στη Silicon Valley και προσφέρει τον δανεισμό εγχειριδίων από φοιτητές, επίσης περιλαμβάνεται στην εν λόγω λίστα. Η επιχείρηση των 900 ανθρώπων μπήκε στο χρηματιστήριο πριν από τέσσερα χρόνια και την τελευταία διετία είδε τις μετοχές της να διπλασιάζονται. "Τα υψηλά κριτήρια στην πρόσληψη έχουν οδηγήσει στη δημιουργία μιας ποιοτικής ομάδας. Είναι μια ομάδα που συνεργάζεται εξαιρετικά καλά", είχε γράψει μια χρήστρια του Comparably. Μια άλλη ανέφερε: "Μου αρέσει πόσο διαφανείς και παθιασμένοι είναι με τη δουλειά τους στο να βοηθούν τους φοιτητές να πετύχουν τον στόχο τους". Δύο από τα επτά ηγετικά στελέχη της Chegg είναι γυναίκες.

Οι γυναίκες έδωσαν υψηλή βαθμολογία και στην Pepsi, μία από τις λίγες εταιρείες των ΗΠΑ με μια γυναίκα ως διευθύνουσα σύμβουλος. Η θυγατρική Pinnacle Group έχει δημιουργηθεί με στόχο να δώσει επαγγελματική ώθηση στις γυναίκες. Επιλέγοντας τις εργαζόμενες με τις καλύτερες επιδόσεις στις πωλήσεις, αναλαμβάνει μέσω σεμιναρίων και εκπαιδευτικών προγραμμάτων να ενδυναμώσει τα ταλέντα τους προκειμένου να ενισχυθεί η επόμενη γενιά των στελεχών που θα αναλάβουν τις τύχες της εταιρείας.

Η Starbucks κάνει τη διαφορά. Η εταιρεία που δραστηριοποιείται στον χώρο του καφέ απασχολεί 277.000 εργαζομένους και εξασφαλίζει την υγειονομική περίθαλψη όλων, ανεξαρτήτως σύμβασης εργασίας. "Μια νοοτροπία ανάπτυξης καθορίζει την πολιτική της εταιρείας", έγραψε μια χρήστρια του Comparably. Οι εργαζόμενες της Starbucks σε ηγετικά πόστα αντιπροσωπεύουν το 33% του προσωπικού της εταιρείας.

Οι ιδανικές εταιρείες για να εργαστούν γυναίκες

1. Accenture

2. Adobe

3. ADP

4. Aetna

5. Alorica

6. Anthem, Inc.

7. Apple

8. Capital One

9. Chegg

10. Cornerstone OnDemand

11. Costco

12. Dropbox

13. Facebook

14. GoDaddy

15. Golden Hippo Media

16. Google

17. H E B

18. HCA Holdings

19. HubSpot

20. Indeed

21. Insight

22. Insight Global

23. Intuit

24. Jive Communications

25. Kaiser Permanente

26. Lyft

27. MAC Cosmetics

28. Marriott

29. Microsoft

30. Netflix

31. Nike

32. NVIDIA

33. Pegasystems

34. PepsiCo

35. Petco

36. Pinterest

37. Pluralsight

38. Publix Super Markets

39. Red Hat

40. Salesforce

41. Slack

42. Starbucks

43. Sunrun

44. T-Mobile

45. Vertafore

46. VMware

47. Workday

48. Workfront

49. Xero

50. Zillow

ΠΗΓΗ: capital.gr

Γίνε ο πρώτος που θα αξιολογήσει!


Προσθήκη στα αγαπημένα

05 Dec 2017


Προωθημενεσ επιχειρησεις περισσότερες καταχωρήσεις

Μάρρας Οίνων & Ποτών Α.Β.Ε.Ε.

Μάρρας Οίνων & Ποτών Α.Β.Ε.Ε.

in ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ - ΒΙΟΤΕΧΝΙΑ

Το οινοποιείο ΜΑΡΡΑΣ βρίσκεται στην καρδιά της αμπελοοινικής περιοχής της βορειοανατολικής Πελοποννήσου συμπεριλαμβανομένης της Νεμέας, ανάμεσα σε δύο θάλασσες, στο Ζευγολατειό Κορινθίας.

ΣΧΟΛΗ ΟΔΗΓΩΝ ΛΕΠΕΣΙΩΤΗΣ ΝΙΚΟΣ

ΣΧΟΛΗ ΟΔΗΓΩΝ ΛΕΠΕΣΙΩΤΗΣ ΝΙΚΟΣ

in ΣΧΟΛΕΣ ΟΔΗΓΩΝ

ΣΧΟΛΗ ΟΔΗΓΩΝ ,ΔΙΠΛΩΜΑΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ -ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΑΣ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΕΙΣ - ΕΠΕΚΤΑΣΕΙΣ - ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΣΕΙΣ ΚΤΕΟ. ΚΑΡΤΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΑΧΟΓΡΑΦΟΥ. ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ Α/Α1/Β/Γ/Γ+Ε

Escape Fashion

Escape Fashion

in ΚΟΣΜΗΜΑΤΑ, ACCESSORIES, ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ, ΕΝΔΥΜΑΤΑ

Fashion προτάσεις σε ρούχα, τσάντες και αξεσουάρ. Επιλέξτε από τις νέες συλλογές ρούχων των κορυφαίων brands On Line, Salt & Peppers jeans, Hype, Chica Loca, Naiba, Y not (ρούχα και τσάντες) και αναδείξτε τον καλύτερό σας εαυτό.

Πασχαλίτσες

Πασχαλίτσες

in ΣΧΟΛΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ, ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΗΛΙΚΙΑΣ 40 ΗΜΕΡΩΝ ΕΩΣ 6 ΕΤΩΝ ΣΕ ΜΟΝΤΕΡΝΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ 1.500τ.μ

Προσφατα Αρθρα

Μελομακάρονα & κουραμπιέδες: Πόσο παχαίνουν τελικά οι χριστουγεννιάτικες αμαρτίες;

Μελομακάρονα & κουραμπιέδες: Πόσο παχαίνουν τελικά οι χριστουγεννιάτικες αμαρτίες;

in ΥΓΕΙΑ

Μόλις μια εβδομάδα έμεινε για τα Χριστούγεννα και τα αγαπημένα γλυκών των επικείμενων εορτών έχουν ήδη αρχίσει να μας... λυγίζουν.

Επανέρχεται από την 1η Ιανουαρίου 2018 ο φόρος υπεραξίας ακινήτων

Επανέρχεται από την 1η Ιανουαρίου 2018 ο φόρος υπεραξίας ακινήτων

in ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τη «χαριστική βολή» στην αγορά ακινήτων που έχει βουλιάξει θα δώσει ο φόρος υπεραξίας ακινήτων, ο οποίος αναβιώνει από την 1η Ιανουαρίου 2018.

Πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για 7.180 προσλήψεις σε 34 δήμους

Πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για 7.180 προσλήψεις σε 34 δήμους

in ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Την Τετάρτη στις 27 Δεκεμβρίου λήγει η προθεσμία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων για την απασχόληση 7.180 ανέργων σε κοινωφελείς υπηρεσίες 34 δήμων.

Δείτε τους 14 Έλληνες στους 100 κορυφαίους παράγοντες της παγκόσμιας ναυτιλίας

Δείτε τους 14 Έλληνες στους 100 κορυφαίους παράγοντες της παγκόσμιας ναυτιλίας

in ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στη λίστα με τα κορυφαία 100 ονόματα της παγκόσμιας ναυτιλίας βρίσκονται για μία ακόμη χρονιά Έλληνες πλοιοκτήτες αλλά και στελέχη από την ελληνική ναυτιλιακή βιομηχανία που κατέχουν προεδρικούς θώκους σε διεθνείς φορείς του κλάδου.

Περιηγηση ανα κατηγορια περισσότερες κατηγορίες